Team

Reporters Under 18 is opgericht door Arend Jan van den Beld en Thomas Loudon. Samen willen zij een netwerk maken van jonge journalisten die hun kijk op de wereld geven. Soms met kleine verhalen over hun eigen wereld maar ook door bijvoorbeeld interviews waar de vraagstukken van morgen besproken worden.

Arend Jan van den Beld is de mede-oprichter van VJ Movement en Cartoon Movement. Met meer dan 10 jaar ervaring in de journalistieke wereld heeft hij nu de ambitie om de journalistiek onder de aandacht van de jongeren te brengen. Belangrijk daarbij is dat de journalistiek wordt gemaakt vanuit de wereld van de jongeren.

Thomas Loudon is andere oprichter van VJ Movement en Cartoon Movement. Thomas is Oud Midden-Oosten correspondent voor de NOS en voor vele andere internationale journalistieke organisaties. Thomas geeft journalistiek aan verschillende universiteiten en traint wereldwijd journalisten in de video journalistiek en in de filosofie van VJ Movement.

Reporters Under 18 is mede mogelijk gemaakt door Malou van der Starre. Zij is video journalist, redacteur van het NOS jeugdjournaal en heeft veel goede ideen die zijn ingezet bij de ontwikkeling van Reporters Under 18. Daarnaast heeft Iris Verhoeven geholpen met het opzetten van Reporters Under 18 in Den Haag (Nieuwspoort) en Geertje Algera heeft de eerste trainingen Mobiele Journalistiek uitgevoerd.  Merel Boon heeft Reporters Under 18 mede vormgegeven door haar pedagogische kennis en ervaringen in het onderwijs met RU 18 te delen. Maar de meeste kennis is vergaard door te luisteren en te leren van alle leerlingen (>200) die bij RU18 betrokken zijn geweest.