Image for About

About

Reporters Under 18 (RU 18) is een netwerk van jonge journalisten. Nieuwe generaties die de wereld van morgen in beeld brengen. Gewapend met een mobiele telefoon en getraind door professionele video journalisten maken zij vlogs. Vaak wordt dit gedaan vanuit lesprogramma’s maar soms gewoon op straat. De reporters (ook wel MOJO’s* genoemd) werken vanuit de grote maatschappelijke thema’s die de wereld van morgen bepalen. Als uitgangspunt nemen ze graag de SDG’s (Sustainable Development Goals).

Vanuit RU 18 wordt ook onderwijs gemaakt. Dit doen wij samen met de leerlingen. Dat is dus ‘learning by doing’. Door zienswijzen (perspectieven) en nieuwe inzichten laten wij ons graag leiden. De professionals zijn (video) journalisten en pedagogen. Wij vullen elkaar aan. De jongeren zetten wij graag centraal. Onze rol is dus faciliterend.

Wat wij de jongeren leren is de kunst van het vragen stellen. De verhalen vinden wij vaak in de buitenwereld. Dat betekent dat we met andere mensen, bedrijven en organisaties of wie dan ook opzoek gaan naar verhalen.

Dus: we leren terwijl we werken en komen zo tot een eigen aanpak.

*Mojo’s: Mobiele Journalisten